Pengar till laget eller pengar till semesterresa?

Jag står inför ett ekonomiskt konundrum, antingen köper jag en massa kakor av grannbarnen som samlar in pengar till laget eller så köper jag en semesterresa till mig själv. För att förklara mer i detalj så att ni förstår så är barnen i det kvarter jag bor i med i ett fotbollslag. Detta fotbollslag har sedan årsskiftet börjat samla in pengar till en resa de ska göra senare i år. Eftersom vi i detta lilla kvarter känner varandra rätt väl, förväntas alla i kvarteret köpa åtminstone 4 eller 5 paket kakor. Den adress som inte köper några kakor kommer bli en social utstött, och säkerligen få både toapapper och ägg kastat på sitt hem av alla barn. Det är därför som jag nästan känner mig tvingad att köpa kakor. Dock har jag redan planer på att hyra en stuga i Danmark under en vecka i sommar, tillsammans med en kompis som jobbar med att anordna gruppresor till Warszawa (för mer information om vad jag menar: https://www.akitravel.se/gruppresor/gruppresa-polen/warszawa/).Den veckan kommer kosta några tusen och om jag bokar ska stugan vara förbetald redan i mars. Då min ekonomi är rätt stram för tillfället, och med tanke på att det är januari, fattigmånaden, har jag inte råd att köpa kakor och hyra en stuga.

Att åka på lyxsemester hade dock varit skönt, har inte tagit ut semester på fyra år, och känner att jag därför behöver minst en vecka bort från vardagen.

Så nu kanske ni förstår mitt konundrum, antingen köper jag kakor och kan vara en del av kvarteret men får ingen lyxsemester, eller så hyr jag en stuga i Danmark och riskerar således att bli utstött av alla mina grannar. Får återkomma med vad jag väljer.

Kommentarer är stängda.