Köp heminredning på nätet och lyft din bostad

Jag tänkte ge lite tips på hur du kan lyfta din bostad med saker som gör den coolare, intressantare eller bara att den känns större. Numera är det enklast att köpa heminredning på nätet, särskilt när vi pratar om lite mer udda, personliga saker (som inte är second hand, det är ett annat kapitel).

  1. Köp flera små snygga speglar som du sätter upp i en asymmetrisk grupp mitt emot ett fönster med mycket ljusinsläpp. De kommer att reflektera ljuset och liva upp rummet med reflexer och sina spegelbilder.
  2. Jobba med lampor på annorlunda sätt. Forma en ljusslinga till en symbol eller bokstav och häng den på väggen. Köp ett trafikljus och ha som golvlampa eller använd blinkers mc som små vägglampor i garaget.
  3. Skaffa en lightbox. Byt text efter humör. Många nätbutiker erbjuder bra lösningar.
  4. Häng gardiner som släpper igenom ljus en bit från fönstret.
  5. Göm undan skor i skoskåp eller stängda skoställ. De du inte använder varje vecka kan få en sekundär plats där du kommer åt dem men utan att de står i vägen och syns hela tiden.
  6. Köp en snygg låda till fjärr- och spelkontroller. Många använder flätad korg men det finns riktigt snygga, moderna lösningar.
  7. Mattor är inte mossigt. Tänk på att de dämpar ljud.

När det finns många saker att köpa så vill man gärna handla billigt, jag rekommenderar https://www.gerdmans.se/ som jag tycker är en utmärkt leverantör med ett brett och prisvärt sortiment. Det finns dock fler http://www.ellos.se/hem har också mycket bra och prisvärt.

Det är inte bara INNE i huset som det behöver göras snyggt, ibland måste man snygga till på utsidan också. Själv har vi en väldigt tråkig fasad på huset och jag har funderat över om man inte lyfta det på något sätt. Att putsa fasaden kanske räcker så spar man lite pengar istället för att behöva göra om allt. Jag har varit runt och kollat lite där och såg ett hus som fick ett lyft som blev väldigt bra.