Skrivbordslampa

Jag har precis flyttat in i en liten lägenhet i Haga. Jag har fått den mycket tack vare att min mamma är kompis med damen som äger det här huset. Kontakter är det som behövs. Lite sorgligt men så är det. Jag pluggar på Handelshögskolan så jag har ju promenadavstånd mellan hemmet och skolan, och det är riktigt nice. På hemvägen från föreläsningar eller en studiegrupp är det väldigt frestande och lätt att stanna till vid Café Husaren och köpa en av deras enorma kanelbullar. Jag faller för den frestelsen ofta. Tur att jag springer tre gånger i veckan och tränar fotboll annars hade jag sett ut som en tunna.

Nu är det så att jag har fått min morfars gamla skrivbord. Det är gjort i päronträ vilket inte är så vanligt och så har det fina beslag också. Jag gillar det och så känns det som att morfar är med mig hela tiden nu när jag har skrivbordet stående i min fina och härliga lägenhet. Jag behöver en snygg och praktisk skrivbordslampa. Visserligen så hade morfar en röd lampa och den passade till skrivbordet men jag gillade den inte. Jag behöver en annan. I Haga finns det många antikvitetsaffärer och jag har kikat runt lite men jag har inte bestämt mig för om jag ska gå för vintage alternativet eller någon helt ny designerpryl. Det är lite svårt att bestämma sig för jag gillar båda alternativen. Jag är rätt förtjust i bilar och kanske en vintage modellbil typ en Ford Mustang vore kanske passande…. Jag kanske kan köpa två och byta då och då? Det är ju tur att jag har jobbat extra en hel del den här månaden.

Det får bli lördagens uppdrag att fixa en snygg skrivbordslampa till morfars skrivbord. Det kan bli som en kul skattjakt. Och det är inte allt jag behöver. Jag behöver några stolsdynor till pinnstolarna i köket också. Jag kan lika gärna fixa allt på en gång.