Att anlita elektriker

Jag har nyligen köpt ett hus i utkanten av Kävlinge och har precis bockat av en av de viktigaste punkterna på listan av saker som behövs göras innan det är möjligt för mig att flytta in i mitt husprojekt, nämligen att få ordning på elen. För mig med ganska begränsad kunskap kring just elinstallationer var det viktigt att verkligen hitta en bra elektriker i Kävlinge.

Jag kan gladeligen säga att resultatet av elinstallationen i mitt nya hus är över förväntan bra och till er andra som sitter kanske i samma position och behöver anlita en elektriker i Kävlinge, eller på annan plats i landet, så har jag sammanställt några punkter över saker man bör tänka på innan man anlitar en elektriker.

Man har ju hört så många mardrömsfall där det blivit fel jag tror inte det är någon som har större lust till att innan man till exempel skall flytta, få reda på att elen i huset är draget fel och att man måste göra om allting innan försäljning, eller att försäkringen inte täcker en olycka orsakad på grund av el-fel. Eller vid större elinstallationer där varken hissen eller de automatiska dörrarna fungerar som de ska.

Detta bör du tänka på innan du anlitar en elektriker:

  • Hur länge har de funnits i branschen och vad har folk att säga om dem? Gör din research och ta reda på hur tidigare kunder upplevt just dessa elektriker.
  • Att de har behörighet att utföra de tjänster som förväntas. Alla elektriker med behörighet har ett så kallat behörighetsnummer som bevisar att de enligt elsäkerhetsverket är behöriga att utföra arbetet.
  • Skriv ett avtal med firman innan arbetet påbörjas som reglerar bland annat tidsåtgång och pris.
  • Glöm inte att besiktiga och dokumentera det utförda arbetet, det är viktigt vid bland annat försäljning och vid försäkran.

Om du precis som jag gjorde, letar efter elektriker i Kävlinge att anlita; glöm inte att göra din research innan och använd dig gärna utav mina punkter ovan. Lycka till!