Finns det lättmonterade Attefallshus egentligen och vad innebär det? Funderar du på att uppföra ett Attefallshus på din tomt? Kanske har du barn hemma som vill flytta ut och prova på att bo lite mer för sig själv, för att förbereda inför vuxenlivet. Eller så kanske du har en stor släkt som gärna vill komma och sova över allt som oftast och ser det då som en bekvämlighet att kunna inhysa dom i ett ”eget” Attefallshus. Oavsett vilket du föredrar så vill du naturligtvis ha ett lättmonterat Attefallshus. Vad får du då tag i ett lättmonterat Attefallshus och innebär ett lättmonterat hus att du kan göra allt själv?
Attefallshus i sektioner
För den som vill göra det lätt för sig finns det lättmonterade Attefallshus med färdiga stommar. Den kan till exempel vara byggd i sex sektioner och då blir den extra lätt att resa till skillnad från om den kommer i lösvirke. Det finns också byggsatser som kanske till och med är ännu bättre, dom kommer med färdigspikade väggsektioner som det bara är att resa. Tillsammans med byggsektionerna medföljer en utförlig manual så att du om du är någorlunda händig, ska kunna bygga upp ditt Attefallshus på egen hand.
Bygga Attefallshus själv
Om du har tänkt att resa ditt Attefallshus själv så krävs viss snickarkunskap, och om ni till exempel är två personer som är någorlunda händiga så tar det upp till tre dagar att resa huset om grunden är klar. Det lättaste sättet att göra en grund på är en plintgrund, då den är både enkel och prisvärd. Efter att du har spikat ihop bjälklaget kan du börja montera hörnen. När du fått upp alla sektioner ska du kontrollera med ett vattenpass att allt är rakt. Därefter riktar du gavelspetsar och takstolar samt monterar vindskivor. Sedan kan du montera fönster och dörr, hörnbrädor och övriga täckbrädor. Det som är kvar är taket, hur du nu vill att det ska se ut; papp, plåt eller riktiga takpannor? Därefter har du bara inredningen kvar!